Home / Bread & Co. / Domatesli Kekikli Ekmekcikler! Tomato Oregano Buns / Rolls! Tomatenbrötchen!
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Facebook sayfamda su ana kadar en çok ilgi gören ekmek sanırım bu domatesli ekmekciklerdi! Aslında ben kendisinin dış görünüşüne vuruldum ama lezzeti de görüntüsünü aratmayacak kadar baştan çıkarıcı! :)

Malzemeleri her evde bulunabilecek cinsten, yapılışı ise oldukça basit, dinleyin:

Alex gGuh Magic Bread Tomato Bread

Malzemeler (10-12 adet ekmekcik icin)

Ön Hamur icin
100 gram Un (Sert Bugday Unu kullanabilirsiniz)
70 gram Kaynamis Su

Ana Hamur icin
400 gram Un (Sert Bugday Unu kullanabilirsiniz)
45 gram Seker
8 gram Tuz
2 Yemekkasigi Baharat (ben kuru baharatlari -kekik,biberiye,nane,sumak- karistirdim)
8 gram Kuru Maya
180 gram Domates (rendeliyoruz)
20 gram Domates Salcasi
70 ml Su
35 gram Zeytinyagi

Süslemek icin
1 Yumurta
50 gram Kasar Peyniri (rende)
5 Yemekkasigi Mayonez
1 Yemekkasigi Baharat (ben kuru baharatlari -kekik,biberiye,nane,sumak- karistirdim)

Yapılışı

  • Bu seferki ekmegimizi farkli ama yine basit bir teknikle yapiyoruz: Ön hamur hazirliyoruz. 100 gram un ile 70 gram kaynar suyu karistiriyoruz. Ben buradaki ekmek unlarindan kullandim, siz benzer protein oranina sahip sert bugday unu kullanabilirsiniz. Bu karisimi üzeri kapali bicimde sogumaya birakiyoruz, soguyunca en az 12 saat beklemek üzere buzdolabina kaldiriyoruz.
  • Domatesleri rendeliyoruz,salcayi,suyu ve zeytinyagini ekleyip  hepsini karistiriyoruz. Ana hamur icin geri kalan tüm malzemeleri ve 12 saat beklemis ön hamurumuzu karistirip ekmek hamurumuzu elde ediyoruz. 40 dakika mayalanmasi icin dinlendiriyoruz.
  • Dinlenmis hamuru 80 gramlik 10-12 parcaya bölüyoruz. Herbir parcayi merdaneyle 1o cm. capinda aciyoruz ve sarma gibi sariyoruz. Bu ekmekcikleri yaglanmis ya da firin kagidi serilmis firin tepsisine araliklarla yerlestirip 50 dakika mayalanmaya birakiyoruz.
  • Bu arada firinimizi 180 dereceye isitiyoruz.
  • Ekmeklerin üzerlerine cirpilmis yumurta sürüp, peynirle süsledikten sonra mayonezle süslüyoruz. Tüp mayonez kullanmaniz süslemeyi kolaylastiriyor. Üzerini kasar peyniri ve baharatlarla süsledikten sonra 180 derece firinda 15-18 dakika pisiriyoruz. Ilik servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

magic breadAlex Guh Magic Bread Tomaten Brötchen

Ok! I admit it was love at first sight! I was attracted to its outlook first, but after tasting it, it conquered my heart!:) Yep, I am talking about these tomato buns from Kitchen Flavours!

Tested and approved! They are delicious! You can taste the tomatoes but I can even eat them with tomato soup, their taste matches with almost anything! Follow this link, and give it a try!

Tomato Bread DoughTomato buns rolls

Ich glaube dieses Rezept ist das populärste Rezept auf meiner Facebook Seite. Diese Brötchen sehen toll aus, außerdem schmecken sie wunderbar!

Das Rezept ist wie folgt:

Zutaten (für 10-12 Brötchen)
Vorteig
100 Gramm Mehl Typ 550
70 Gramm kochendes Wasser

Hauptteig
400 Gramm Mehl Typ 550
45 Gramm Zucker
8 Gramm Salz
2 EL Gewürzmischung (Ich habe eine Gewürzmischung aus Thymian,Rosmarin und Minze benutzt)
8 Gramm Trockene Hefe
180 Gramm Tomaten (gerieben)
20 Gramm Tomatenmarke
70 ml Wasser
35 Gramm Olivenöl

Topping
1 Ei
50 Gramm Cheddar Käse (gerieben)
5 EL Mayonnaise
1 EL Gewürzmischung (Ich habe eine Gewürzmischung aus Thymian,Rosmarin und Minze benutzt)

  • Wir mischen das Mehl mit dem kochenden Wasser und lassen es abgedeckt bis es abgekühlt ist. Danach lagern wir diesen Teig für mindestens 12 Stunden im Kühlschrank.
  • Wir reiben die Tomaten auf einer Küchenreibe klein und mischenTomatenmark, Gewürzmischung, Wasser und Olivenöl darunter. Hinzu kommen die übrigen Zutaten vom Hauptteig.  Danach kneten wir den Teig bis er geschmeidigt wird. Den Teig danach für 40 Minuten gehen lassen.
  • Den Ofen auf  180 Grad Umluft vorheizen.
  • Wir teilen den Teig in 80 Gramm schwere Teigkugeln. Diese Teigkugeln rollen wir 10 cm breit mit dem Nudelholz aus. Jede dieser  10 cm flachen Teigfladen zu einem Röllchen (wie im Bild gezeigt)  formen. Die Röllchen lassen wir für weitere 50 Minuten gehen.
  • Wir bepinseln die Brötchen mit geschlagenem Ei und bestreuen sie mit etwas Cheddar Käse. Danach dekorieren wir sie mit Mayonnaise und streuen die vorbereitete Gewürzmischung darauf.
  • Wir backen die Brötchen für 15-18 Minuten im Ofen.
  • Wir servieren die Brötchen warm.

Guten Appetit!

 

IMG_3792tomato cheddar spice bread

tomato oregano bread brötchen